Over mij en mijn werkwijze

Over mij en mijn werkwijze

Over mij
Als kind ben ik vaak verhuisd en mocht ik altijd zelf mijn kamer inrichten. Zoals mijn moeder met veel plezier elk nieuw huis mooi inrichtte, deed ik hetzelfde met mijn kamer.

Toen we in 1990 ons huis in Zevenbergen lieten bouwen, was er alleen een schets-ontwerp. Ik heb toen allerlei dingen – zoals de plaats van diverse muren en de plaats waar de keuken moest komen – gewijzigd. Op Pinterest kunt u de ontwerp- en verbouwingstekeningen zien. 

Omdat ik het proces van bouwen en inrichten zo leuk vond, ben ik een opleiding tot interieurontwerper gaan volgen. In 1999 ben ik Huis & Interieur begonnen. Inmiddels is dat al meer dan 20 jaar geleden, maar ik adviseer nog altijd even enthousiast mijn opdrachtgevers bij de bouw/verbouwing en het inrichten van hun huis. 

Benieuwd naar mijn werkwijze?
Hieronder leg ik u graag de stappen van een verbouwings- of interieurontwerp uit.

Het
intakegesprek

Het intake-gesprek vindt in principe bij u thuis plaats, zodat ik de ruimte, de meubels en de lichtinval kan zien. 

Ook inventariseer ik uw wensen en bepalen we samen – indien nodig –  welke interieurstijl bij u en uw huis past. 

Uitwerking van het ontwerp

Zodra ik de opdrachtbevestiging ontvangen heb, ga ik het ontwerp uitwerken.

Soms is er een tussentijds overleg en kunt u kiezen welk ontwerp u het meest aanspreekt. Dat ontwerp wordt dan verder uitgewerkt in 3D.

Presentatie van het ontwerp

Als het ontwerp klaar is, maken we een afspraak voor de presentatie. Dit kan bij mij op kantoor of bij u thuis plaatsvinden. 

U ontvangt dan een map met het presentatieboek op A3-formaat en eventuele stalen. De 3D-impressie krijgt u digitaal.

1 Het intakegesprek

Tijdens dit gesprek inventariseer ik uw wensen en eisen en bespreken we  wat er mogelijk is. Ook bekijken we aan welk advies u behoefte hebt. Het is handig als u een bouwtekening met maten hebt. Hebt u geen tekening, dan kan ik zelf inmeten.

Na ons gesprek ontvangt u de offerte. Gaat u akkoord met de offerte, dan stuurt u hem ondertekend terug en is het tevens de opdrachtbevestiging. Voor u fijn om te weten wat het advies gaat kosten, zonder nare verrassingen achteraf.

2 Uitwerking van het ontwerp

De uitwerking van het ontwerp bestaat uit diverse 2D-tekeningen met maten. Deze krijgt u ingebonden in een boekje op A3-formaat. 

De 3D-impressie bestaat uit diverse beelden, die u een goed idee geven hoe het ontwerp er in het echt uit kan gaan zien. 

3 Presentatie van het ontwerp

Tijdens de presentatie bespreken we het ontwerp en krijgt u een map met het presentatieboek, met daarin de diverse 2D-tekeningen en – indien van toepassing – de meubel- en verlichtingsvoorstellen. Afhankelijk van het soort advies zitten in de map ook kleur-, behang- en stofstalen. 

Ook presenteer ik dan de 3D-impressie. Na het presentatiegesprek ontvangt u de 3D-impressie digitaal. 

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?