Over ons en onze werkwijze

Over ons en onze werkwijze

Over Ingrid
Als kind ben ik vaak verhuisd en mocht ik altijd zelf mijn kamer inrichten. Zoals mijn moeder met veel plezier elk nieuw huis mooi inrichtte, deed ik hetzelfde met mijn kamer. Toen we in 1990 ons huis in Zevenbergen lieten bouwen, was er alleen een schetsontwerp. Ik heb toen allerlei dingen – zoals de plaats van diverse muren en de plaats waar de keuken moest komen – gewijzigd. Op Pinterest kunt u de ontwerp- en verbouwingstekeningen zien.

Omdat ik het proces van bouwen en inrichten zo leuk vond, ben ik een opleiding tot interieurontwerper gaan volgen. In 1999 ben ik Huis & Interieur begonnen. Inmiddels is dat al meer dan 20 jaar geleden, maar ik adviseer nog altijd even enthousiast mijn opdrachtgevers bij de bouw/verbouwing en het inrichten van hun huis.

Over Melanie
Vanaf het moment dat ik met potloden overweg kon, zijn de ruimtes in mijn ouderlijk huis meerdere keren door mij opnieuw ontworpen. Toen besloot ik al dit in de toekomst ook te willen doen.
Om een goede basis te vormen voor het vak als ontwerper, ben ik eerst bouwkunde gaan studeren. Hier leerde ik de technische kant van ontwerpen en heb ik gewerkt bij woningcorporaties en aannemersbedrijven.
Na dit te hebben afgerond ben ik begonnen aan de Jan des Bouvrie Academie voor de studie Interior Design & Styling, waar ik voor mijn 2e leerjaar stage ben gaan lopen bij Huis & Interieur, een gezellige maar vooral ook leerzame periode. Inmiddels ben ik geen stagiaire meer bij het bedrijf, maar een parttime interieurontwerper, waar ik met Ingrid diverse mooie, nieuwe en persoonlijke interieurs ontwerp.

Benieuwd naar onze werkwijze?
Hieronder leggen we u graag de stappen van een verbouwings- of interieurontwerp uit.

Het
intakegesprek

Het intake-gesprek vindt in principe bij u thuis plaats, zodat we de ruimte, de meubels en de lichtinval kunnen zien. 

Ook inventariseren we uw wensen en bepalen we samen – indien nodig –  welke interieurstijl bij u en uw huis past. 

Uitwerking van het ontwerp

Zodra we de opdrachtbevestiging ontvangen hebben, gaan we het ontwerp uitwerken.

Vaak is er een tussentijds overleg en kunt u kiezen welk ontwerp u het meest aanspreekt. Dat ontwerp wordt dan verder uitgewerkt in 3D.

Presentatie van het ontwerp

Als het ontwerp klaar is, maken we een afspraak voor de presentatie. Dit kan bij ons op kantoor of bij u thuis plaatsvinden. 

U ontvangt dan een map met het presentatieboek op A3-formaat en eventuele stalen. De 3D-impressie krijgt u digitaal.

1 Het intakegesprek

Tijdens dit gesprek inventariseren  we uw wensen en eisen en bespreken we  wat er mogelijk is. Ook bekijken we aan welk advies u behoefte hebt. Het is handig als u een bouwtekening met maten hebt. Hebt u geen tekening, dan kan ik zelf inmeten.

Na ons gesprek ontvangt u de offerte. Gaat u akkoord met de offerte, dan stuurt u hem ondertekend terug en is het tevens de opdrachtbevestiging. Voor u fijn om te weten wat het advies gaat kosten, zonder nare verrassingen achteraf.

2 Uitwerking van het ontwerp

Per project wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor het ontwerp. Dit kan leiden tot meerdere opties, die tijdens een extra overleg worden besproken. Het gekozen ontwerp wordt dan verder uitgewerkt tot een definitief plaatje dat tijdens de presentatie wordt getoond.

Afhankelijk van uw wens wordt dit in 2D en/of in 3D uitgewerkt.

3 Presentatie van het ontwerp

De uitwerking van het ontwerp bestaat uit diverse 2D-tekeningen met maten. Deze krijgt u ingebonden in een boekje op A3-formaat. 

Tijdens de presentatie bespreken we het definitieve ontwerp en krijgt u het presentatieboek, met daarin de diverse 2D-tekeningen en – indien van toepassing – de meubel- en verlichtingsvoorstellen. Afhankelijk van het soort advies ontvangt u ook een stalenbox met kleur-, behang-, vloer- en stofstalen. 

Ook wordt dan de 3D-impressie gepresenteerd. Na het presentatiegesprek ontvangt u de 3D-impressie digitaal. 

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?