Woonkamer Lage Zwaluwe

Interieurontwerp en kleuradvies woonkamer
Lage Zwaluwe

Deze opdrachtgevers vonden het lastig om hun grote woonkamer goed op elkaar afgestemd in te richten. Ook voelde het voor hen of de eettafel in de ruimte “zweefde”, maar wisten niet hoe ze het naar hun zin konden maken. Bij de schuifpui stonden twee fauteuils. Daar zouden ze liever een zitje met vier fauteuils hebben, zodat ze er met bezoek ook fijn konden zitten, met uitzicht op de tuin met daarachter het wijdse zicht over de weilanden. 

Qua kleuren wilden ze graag veel blauwtinten en wit. Om het wat warmer te maken adviseerde ik om de salontafel – een erfstuk – lichter te laten maken. Ook het blad van de eettafel zorgt voor wat warmte, evenals de donkere zandkleur van de bank. Als accentkleuren is gekozen voor turquoise en petrol-tinten. 

“We zijn heel blij met het ontwerp. Leuk dat we zelfs vanaf de bank uitzicht naar de achtertuin hebben! “
– Jan en Wilma

Het ontwerp

In het bovenaanzicht kun je goed zien hoe ruim de grote zithoek is en hoe de haard met het kastje ernaast de kamer enigszins verdeelt. Zo krijgt elk deel van de woonkamer een eigen functie. In de vakkenkast achter de bank, naast de hal, krijgt het speelgoed van de kleinkinderen een plekje, zonder dat de opdrachtgevers tegen het speelgoed aankijken als de kleinkinderen er niet zijn.

De zithoek

Door de elektrische haard niet direct tegen de muur te plaatsen, maar met een kastje ertussen wordt de haard iets meer roomdivider. De kolom boven de haard is voor een elektrische haard natuurlijk niet nodig als afvoer, maar wekt wel meer de indruk dat het een houthaard is. De planken boven het kastje schermen de ruimte alleen optisch een beetje af. Eén van de wensen was om hoekjes te creëren, maar wel zodanig dat het ruimtelijk zou blijven. De bank is modulair, zodat je af en toe een andere opstelling kunt maken.

De extra zithoek

Eén van de wensen was een zithoekje met vier fijne fauteuils, zodat de opdrachtgevers daar ook met bezoek kunnen zitten en genieten van het mooie vrije uitzicht. Door de fauteuils, die met de rug naar de kamer staan, met een iets hogere rugleuning te kiezen, voelt het niet alsof je midden in de kamer zit. Het Delfts blauwe behang maakt ook van de extra zithoek een aparte plek in de kamer. 

Volgend project

Vakantiewoning Oostvoorne
Comfortabele schapenleren fauteuils bij de kachel in vakantiewoning Duins End in Oostvoorne

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?