Bouwtekeningadvies en verbouwingsontwerp

Bouwtekeningadvies en verbouwingsontwerp

Voor alle adviezen en ontwerpen geldt, dat mijn grote toegevoegde waarde is, dat ik luister naar uw wensen, rekening houd met een goede routing en daarbij ook denk aan zaken, waar u misschien niet direct aan zult denken. Alleen dán zal het eindresultaat 100% naar wens zijn.

Een goede indeling van uw woning of bedrijfspand is beslist waardeverhogend!

Bij alle adviezen is het intake-gesprek inbegrepen. Volgt er uit het intake-gesprek geen opdracht, dan wordt er een kleine vergoeding in rekening gebracht. 

Buiten een straal van ca. 20 km. buiten Zevenbergen (N.-Br.) wordt een reiskostenvergoeding van €0,30 per kilometer in rekening gebracht. Ook eventuele parkeerkosten ivm betaald parkeren worden in rekening gebracht.

Voor particuliere opdrachtgevers zijn de tarieven inclusief BTW, voor zakelijke opdrachtgevers zijn de tarieven exclusief BTW.

Bouwtekeningadvies
Bij bouwtekeningadvies beoordeel ik uw bouwtekening op gebruiksgemak en onhandige zaken, die u veel ergernis kunnen opleveren (onhandig geplaatste deuren, sanitair onder een schuin dak, enz.).

Indeling (nieuwe) woning of bedrijfspand
Als u een huis of bedrijfspand (opnieuw) moet indelen kan het lastig zijn om te bepalen hoe groot de diverse ruimten moeten worden en welk deel van de ruimte welke functie moet krijgen, zoals wonen/werken, sanitaire ruimten, keuken. Als professional kan ik u hierbij goed van dienst zijn. 

Verbouwingsontwerp
Ook voor een doordacht verbouwingsontwerp voor bijvoorbeeld een aanbouw of een inpandige verbouwing kunt u bij mij terecht, eventueel aangevuld met een interieur-, keuken- of badkamerontwerp, kleuradvies en/of lichtplan.

 

Bouwtekening screenen

 • intake-gesprek
 • indien nodig 2D-tekeningen
 • presentatie gesprek
* Prijs is op basis van offerte
en per bouwtekening
v.a. € 495,-

Indeling
(nieuwbouw) woning

 • intake-gesprek
 • 2D-tekeningen
 • indien nodig tussentijds overleg
 • presentatie gesprek
* Prijs is op basis van offerte
en per verdieping
v.a. € 575,-

Verbouwings- ontwerp

 • intake-gesprek
 • 2D-tekeningen
 • indien nodig tussentijds overleg
 • 3D-tekeningen
 • presentatie gesprek
* Prijs is op basis van offerte
en per ruimte
v.a. € 595,-

Verbouwingsontwerp

Verbouwingsontwerp voor een aanbouw
Bij het ontwerpen neem ik uw specifieke wensen mee, houd ik rekening met de plaats van ramen en deuren en ook met het interieur na de verbouwing. Vergeet ook niet om tijdig een lichtplan te laten maken, waarbij meegedacht wordt over de plaats van de stopcontacten en wand- en plafondlichtpunten.


Interne verbouwing
In veel woningen zit vaak ruimte, die (nog) niet benut wordt. Bijvoorbeeld de zolder, die als opslagruimte wordt gebruikt, kan zomaar één of twee leuke slaapkamers gaan herbergen, soms zelfs met een eigen doucheruimte. Of voeg de bijkeuken bij de keuken, zodat er meer werkruimte in de keuken ontstaat. Leuke bijkomstigheid:  deze verbouwingen binnenshuis zijn vergunningsvrij!

Bouwtekeningadvies

Voor veel mensen is het moeilijk om zich aan de hand van de bouwtekening een goed beeld te vormen van het uiteindelijke resultaat. De vierkante meters van het vloeroppervlak zeggen alleen iets over de grootte van de ruimte. Door onhandig draaiende of geplaatste deuren, open haard, sanitair (bijv. onder een schuine kant in een badkamer), enz. kan een royale ruimte ineens veel minder goed in te richten of te gebruiken zijn.

Voor – of in een vroeg stadium tijdens – de bouw kost het weinig of niets om dit soort dingen te wijzigen. Wijzigingen in een later stadium of na de oplevering kosten vaak zoveel geld (en vergeet niet het hak- en breekwerk!), dat u denkt: laat maar. Maar het neemt wel een deel van het plezier van de nieuwe woning (of bedrijfspand) weg als u zich stoort aan dergelijke onvolkomenheden, die helaas vaker voorkomen dan u denkt!

Indeling nieuwe woning of bedrijfspand

U hebt een woning of bedrijfspand gekocht, die (opnieuw) ingedeeld moet worden? Een goede indeling is belangrijker dan u denkt, waarbij een professional goede diensten kan bewijzen. Als interieurvormgever houd ik, behalve met uw wensen, bij de indeling ook direct rekening met het gebruik van de diverse ruimten. 

Om u een goede indruk te geven hoe de nieuwe indeling wordt, krijgt u het indelingsadvies in 2D (diverse plattegronden) gepresenteerd. Vindt u het lastig om vanuit de plattegrond een beeld te vormen hoe het gaat worden? Dan kan ik het ontwerp ook in 3D uitwerken (tegen meerprijs).

 

Bouwbegeleiding

Er zijn maar weinig mensen, die regelmatig een nieuw huis laten bouwen. Vaak komen er zoveel zaken op u af, waarover u – vaak in korte tijd – lastige keuzes moet maken. Ik kan u hierbij tijd en geld besparen. 

Een (ver)bouw(ing) kunt u in eigen beheer uit (laten) voeren. Maar het is ook mogelijk dat ik de verbouwing voor u begeleid en de contacten tussen aannemer, onderaannemers en u verzorg. Op deze manier wordt u geheel ontzorgd!

Wilt u ook begeleid worden tijdens het bouwproces en het maken van allerlei keuzes? Het uurtarief voor bouwbegeleiding is €65,00 per uur, inclusief BTW, exclusief eventuele reiskosten. 

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?