Bouwtekeningadvies en verbouwingsontwerp

Bouwtekeningadvies en verbouwingsontwerp

Een goede indeling van uw huis of bedrijfspand is waardeverhogend!  Onze grote toegevoegde waarde is, dat wij luisteren naar uw wensen, rekening houden met een goede routing, als ook andere zaken, waar u misschien niet direct aan denkt. Alleen dán zal het eindresultaat 100% naar wens zijn.

Intake-gesprek
Bij alle adviezen is het intake-gesprek inbegrepen. Volgt er uit de intake geen opdracht, dan wordt een vergoeding in rekening gebracht. 

Bijkomende kosten
Buiten een straal van ca. 20 km. buiten Zevenbergen (N.-Br.) wordt een reiskostenvergoeding van 0,30 per kilometer in rekening gebracht. Ook eventuele parkeerkosten ivm betaald parkeren worden in rekening gebracht.

Voor particuliere opdrachtgevers zijn de tarieven inclusief BTW, voor zakelijke opdrachtgevers zijn de tarieven exclusief BTW.

Bouwtekeningadvies
Bij bouwtekeningadvies beoordelen wij uw bouwtekening op gebruiksgemak en onhandige zaken, die u veel ergernis kunnen opleveren (onhandig geplaatste deuren, sanitair onder een schuin dak, enz.).

Indeling (nieuwe) woning of bedrijfspand
Als u een huis of bedrijfspand (opnieuw) moet indelen kan het lastig zijn om te bepalen hoe groot de diverse ruimten moeten worden en welk deel van de ruimte welke functie moet krijgen, zoals wonen/werken, sanitaire ruimten, keuken. Als professionals kunnen wij u hierbij goed van dienst zijn. Ook kunnen wij uw woning alleen in 3D tekenen.

Verbouwingsontwerp
Ook voor een doordacht verbouwingsontwerp voor bijvoorbeeld een aanbouw of een inpandige verbouwing kunt u bij ons terecht, eventueel aangevuld met een interieur-, keuken- of badkamerontwerp, kleuradvies en/of lichtplan.

Bouwtekening
screenen

 • intake-gesprek
 • indien nodig 2D-tekeningen
 • presentatie gesprek
* Prijs is op basis van offerte
en per bouwtekening
v.a. 595,-

Indeling
(nieuwbouw) woning

 • intake-gesprek
 • 2D-tekeningen
 • indien nodig tussentijds overleg per mail of telefoon
 • presentatie gesprek
* Prijs is op basis van offerte
en per verdieping
v.a. 695,-

Verbouwings- ontwerp

 • intake-gesprek
 • 2D-tekeningen
 • indien nodig tussentijds overleg per mail of telefoon
 • 3D-tekeningen
 • presentatie gesprek
* Prijs is op basis van offerte
en per ruimte
v.a. 795,-

Verbouwingsontwerp

Verbouwingsontwerp voor een aanbouw
Bij het ontwerpen nemen wij uw specifieke wensen mee, houden wij rekening met de plaats van ramen en deuren en ook met het interieur na de verbouwing. Vergeet ook niet om tijdig een lichtplan te laten maken, waarbij meegedacht wordt over de plaats van de stopcontacten en wand- en plafondlichtpunten.

Interne verbouwing
In veel woningen zit vaak ruimte, die (nog) niet benut wordt. Zo kan op een zolder, vaak gebruikt als bergruimte, plaats gemaakt worden voor één of twee leuke slaapkamers, soms zelfs met een eigen doucheruimte. Of voeg de bijkeuken bij de keuken, zodat er meer werkruimte in de keuken ontstaat. Leuke bijkomstigheid:  deze verbouwingen binnenshuis zijn vergunningsvrij!

Bouwtekeningadvies

Voor veel mensen is het moeilijk om zich aan de hand van de bouwtekening een goed beeld te vormen van het uiteindelijke resultaat. De vierkante meters van het vloeroppervlak zeggen alleen iets over de grootte van de ruimte: door onhandig draaiende of geplaatste deuren, open haard, sanitair (bijv. onder een schuine kant in een badkamer), enz. kan een royale ruimte ineens veel minder goed in te richten of te gebruiken zijn. 
Voor- of in een vroeg stadium tijdens – de bouw kost het weinig of niets om dit soort dingen te wijzigen. Wijzigingen in een later stadium of na de oplevering kosten vaak zoveel geld (en vergeet niet het hak- en breekwerk!), dat u denkt: laat maar. Maar het neemt wel een deel van het plezier van de nieuwe woning (of bedrijfspand) weg als u zich stoort aan dergelijke onvolkomenheden, die helaas vaker voorkomen dan u denkt.

Ook is het mogelijk om uw nieuwe woning of bedrijfspand in 3D te tekenen (prijs op aanvraag).

Indeling nieuwe woning of bedrijfspand

U hebt een woning of bedrijfspand gekocht, die (opnieuw) ingedeeld moet worden? Een goede indeling is belangrijker dan u denkt, waarbij een professional goede diensten kan bewijzen. Als interieurvormgevers houden wij, behalve met uw wensen, bij de indeling ook direct rekening met het gebruik van de diverse ruimten. 

Om u een goede indruk te geven hoe de nieuwe indeling wordt, krijgt u het indelingsadvies in 2D (diverse plattegronden) gepresenteerd. Vindt u het lastig om vanuit de plattegrond een beeld te vormen hoe het gaat worden? Dan kunnen wij het ontwerp ook in 3D uitwerken (tegen meerprijs).

Bouwbegeleiding/tussentijds overleg

Er zijn maar weinig mensen, die regelmatig een nieuw huis laten bouwen. Vaak komen er zoveel zaken op u af, waarover u – vaak in korte tijd – lastige keuzes moet maken. Wij kunnen u hierbij tijd en geld besparen. 

De bouw/verbouwing kunt u in eigen beheer uit (laten) voeren. Maar het is ook mogelijk dat wij de verbouwing voor u begeleiden en de contacten tussen aannemer, onderaannemers en u verzorgen. Op deze manier wordt u geheel ontzorgd!

Wilt u ook begeleid worden tijdens het bouwproces en het maken van allerlei keuzes? Het uurtarief voor bouwbegeleiding is 75,- per uur, inclusief BTW, exclusief eventuele reis- en parkeerkosten. 

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?