Zolder Sint Oedenrode

Verbouwingsontwerp en interieuradvies
zolder

Deze opdrachtgevers waren een paar jaar uitgezonden naar de VS. Ze hadden getwijfeld of ze hun woning in Sint Oedenrode zouden verkopen of toch maar zouden aanhouden. Ze besloten tot het laatste, omdat ze het wel een erg fijn huis vonden.  Voor de zolder,  waar hun oudste zoon zou gaan slapen, heb ik een ontwerp gemaakt voor een slaapgedeelte en een douchegelegenheid. Ook wilden ze graag een verbouwingsontwerp voor een aanbouw bij de keuken en een interieurontwerp voor de woonkamer.  Dit project staat ook in het portfolio. 

Hieronder is een deel van de tekeningen en 2D/3D-impressie te bekijken (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

“Over de zolder waren we helemaal verbaasd over de eenvoud van de indeling en de perfecte weergave van onze ideeën. Onze oudste zoon ziet het helemaal zitten.”
– Yvonne

Het ontwerp

Eigenlijk bestond de zolder uit 3 delen: links een deel dat al een aparte ruimte was met een open doorgang. In het midden de trap en rechts daarvan een nog in te delen ruimte

Ik heb in het ontwerp elk deel een eigen functie gegeven: slaapgedeelte – eventueel chill-ruimte en douchegelegenheid.

Het slaapgedeelte

Achter de al aanwezige muur heb ik het tweepersoonsbed en het bureau geplaatst. 

Het bed staat met het hoofdeinde tegen een nieuw knieschot, zodat er nog iets bergruimte is. 

De douchegelegenheid

De douchegelegenheid heb ik aan de andere kant geplaatst. Bij de douche kwam een nieuw stukje muur. Dit muurtje is vrijwel hetzelfde als bij het slaapgedeelte, alleen zit de open doorgang aan de andere kant, zodat je niet van de ene kant van de zolder helemaal kunt doorkijken naar de andere kant. In plaats van een knieschot is hier een hogere voorzetwand geplaatst, waar de wastafel en de douche tegenaan geplaatst konden worden. Er was geen plaats voor een grote spiegel, vandaar de kleine scheerspiegel aan de wand.

Volgend project

Verbouwings- interieur- en keukenontwerp
Winteropstelling interieurontwerp Sint Oedenrode - Brabant | Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?