Interieuradvies en interieurontwerp

Interieuradvies

(Mondeling) interieuradvies/brainstormsessie aan huis
Tijdens een mondeling interieuradvies/brainstormsessie krijgt u tips, die  gaan over een andere meubelopstelling, kleuren en verlichting. Vaak is een uur advies (110,- p/u) al voldoende om u op weg te helpen.

Aankoopadvies
Wilt u begeleid worden bij de aankoop van meubels of accessoires?
U heeft al een aankoopadvies voor 75,- p/u.

Bijkomende kosten                                                                                                                        Buiten een straal van ca. 20 km. buiten Zevenbergen (N.-Br.) wordt een reiskostenvergoeding van 0,30 per kilometer in rekening gebracht, evenals eventuele parkeerkosten ivm betaald parkeren. 

Voor particuliere opdrachtgevers zijn de tarieven inclusief BTW; voor zakelijke opdrachtgevers zijn de tarieven exclusief BTW.

Interieurontwerp
Naast het maken van interieurontwerpen met tekeningen geven wij ook mondeling interieuradvies, evenals alleen kleur- of verlichtingsadvies. Soms is een uur mondeling advies aan huis (110,- p/u) al voldoende om u op weg te helpen.

Intake-gesprek
Bij alle interieurplannen is het intake-gesprek inbegrepen. Volgt er uit de intake geen opdracht, dan wordt een vergoeding in rekening gebracht.

Tussentijds overleg
Kort telefonisch overleg is inbegrepen in de prijs. De kosten van tussentijds overleg op uw locatie zijn 75,- p/u incl. BTW, excl. eventuele reiskosten.

Basis ontwerp

 • intake-gesprek
 • 2D-tekeningen
 • 3D visualisatie
 • meubelvoorstel
 • shoppinglijst
 • kleur-/materialen advies
 • lichtplan
 • armaturenvoorstel 
* Prijs is op basis van offerte
en per ruimte (bijv. woonkamer)
 
v.a. 695,-

Uitgebreid ontwerp

 • intake-gesprek
 • 2D tekeningen
 • 3D visualisatie
 • meubelvoorstel
 • kleur-/materialen advies
 • shoppinglijst
 • lichtplan
 • armaturenvoorstel 
* Prijs is op basis van offerte
en per ruimte (bijv. woonkamer)
v.a. 845,-

Compleet ontwerp

 • intake-gesprek
 • 2D tekeningen
 • 3D visualisatie
 • meubelvoorstel
 • kleur-/materialen advies
 • lichtplan
 • armaturenvoorstel 
 • shopping lijst
* Prijs is op basis van offerte
en per ruimte (bijv. woonkamer)
v.a. 995,-

Basis ontwerp

Het basis ontwerp bestaat uit alleen een interieurontwerp/meubelopstelling (met nieuwe of bestaande meubels), keukenontwerp of badkamerontwerp. Bij dit ontwerp krijgt u diverse 2D-tekeningen met de benodigde maten. Afhankelijk van het gewenste ontwerp krijgt u ook maat- en aanzichttekeningen van de maatwerkmeubels, de keuken of de badkamer. Deze 2D-tekeningen worden ingebonden in een boekje op A3-formaat. Van het ontwerp krijgt u ook een duidelijke digitale impressie in 3D, zodat u kunt zien hoe het ontwerp er na de realisatie uit zou kunnen gaan zien.

Hebt u alleen 2D-tekeningen nodig? Dan zijn de kosten 425,- per ruimte.

Keukenontwerp en badkamerontwerp

Overweegt u uw keuken of badkamer te vervangen – al dan niet in combinatie met een verbouwing – of bent u op zoek naar een keuken of badkamer  voor uw nieuwbouwwoning? Wij adviseren en ontwerpen verrassende keukens en badkamers, waarbij uw eisen en wensen het uitgangspunt zijn. Ook denken wij aan zaken, waar u niet bij stilstaat. Omdat wij geen keukens en badkamers verkopen, krijgt u altijd een eerlijk en onafhankelijk ontwerp, uitgewerkt in diverse 2D- (o.a. met maten) en 3D-tekeningen.
Bij het ontwerp wordt niet alleen rekening gehouden met de ruimte waar de keuken of badkamer moet komen, maar ook met de rest van uw huis en interieur. Daarom komen wij bij u thuis, bekijk de mogelijkheden en bespreken we uw wensen. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt! 

De kosten voor een  keuken- of badkamerontwerp (2D en 3D) zijn 549,-.
Hebt u alleen 2D-tekeningen nodig? Dan zijn de kosten 349,-.

Kleur- en materiaal advies

Al zijn de meubels nog zo mooi, als de kleuren niet goed op elkaar afgestemd zijn, komt het interieur niet tot zijn recht. Datzelfde geldt als je stopt bij een neutrale rustige basis. Eén of twee goed gekozen en op de juiste manier toegepaste accentkleuren zullen uw interieur verfraaien, voor sfeer zorgen én persoonlijk maken. 
Bij materiaaladvies kunt u denken aan: kleur- en materiaal van een vloerkleed, behang, gordijnen, bekleding van nieuwe meubels enz.

Ook de lichtval van binnenkomend daglicht heeft meer invloed op kleur dan u denkt.
Een kleuradvies is dus een waardevolle aanvulling op het interieur-, keuken- of badkamerontwerp. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met uw wensen, smaak en interieurstijl.

Hebt u alleen een kleur- en materiaaladvies nodig? Dan zijn de kosten 375,- per ruimte.

Lichtplan en armaturen voorstel

Hierbij krijgt u advies over welke soort verlichting – algemene/basis-, accent- of sfeerverlichting – u waar moet plaatsen om een goed verlichte en dus prettige ruimte te krijgen. In het armaturenplan krijgt u een voorstel van lampen, die goed bij het lichtplan én bij uw interieur(stijl) passen. Een goed verlichte ruimte lijkt groter en voelt aangenamer!

Denk ook bij de bouw of verbouwing tijdig aan het laten maken van een lichtplan.  Het lichtplan bestaat uit meerdere 2D-tekeningen, waarop o.a. de precieze plaats van de verlichting wordt aangegeven. Erg handig voor de installateur!

Is het niet mogelijk om leidingen in te frezen? Dan hebben wij leuke ideeën om de snoeren van de wandverlichting toch weg te werken! 

Hebt u alleen een lichtplan nodig? Dan zijn de kosten 425,- per ruimte.

Veelgestelde vragen

Regelmatig komt het voor dat er bij nieuwbouw of een verbouwing ook aanpassingen in het interieur nodig zijn. Dan is het voor u als opdrachtgever heel prettig om maar met één ontwerpbureau te maken te hebben, die én de verbouwing cq indeling ontwerpt en tekent én een interieurontwerp kan ontwerpen. Heel vaak komt daar ook een keuken- en/of badkamerontwerp bij. Op die manier worden de ontwerpen geheel op elkaar afgestemd. 

Onafhankelijk interieuradvies houdt in, dat wij een objectief advies geven en interieurontwerp maken. Wij weten goed wat er waar te koop is en adviseren u daar vrijblijvend in. 

Wij geven natuurlijk wel aan waar de meubels, keukens e.d., die wij in het ontwerp hebben gebruikt, te koop zijn, maar u bent volledig vrij om bij die verkoopadressen te kopen of bij een andere winkel, keuken- of sanitairzaak. 

Het uitgangspunt voor elk interieurontwerp is een rustige, warme, vrij neutrale basis. Door uw wensen aan de basis toe te voegen, in de vorm van bijv. kleur(en), die bij uw smaak passen, het gebruik van eventuele bestaande meubels e.d.,  ontstaat uw persoonlijke interieur. 

Bij een interieurontwerp gaat het in eerste instantie om de meubelopstelling. Het basis interieurontwerp kan desgewenst uitgebreid worden met een kleuradvies, lichtplan, keukenontwerp en/of een badkamerontwerp.

Het is aan u of het interieurontwerp alleen in 2D, dus op een plattegrond, wil ontvangen of ook in 3D, om een goed beeld te krijgen van hoe het gaat worden. 

Op deze pagina vindt u de diverse mogelijkheden en prijzen: https://www.huis-en-interieur.com/diensten/interieuradvies/  

Het is zeker niet nodig om nieuwe meubels te kopen naar aanleiding van onze interieurontwerpen. Tijdens het intake-gesprek geeft u zelf aan welke meubels e.d. u wilt behouden. De bestaande meubels worden gewoon meegenomen in het interieurontwerp. 

Als wij een keuken ontwerpen houden we niet alleen rekening met de ruimte waar de keuken moet komen, maar stemmen de keuken ook af op de rest van de woning en het interieur. 

Soms lijkt het niet mogelijk om de keukenwensen te realiseren, maar wij maken meestal meerdere indelingen, waar u een keus uit kunt maken. 

Omdat wij geen keukens alleen ontwerpen, maar niet verkopen, krijgt u altijd een zo objectief mogelijk ontwerp. 

 

Bij een kleuradvies krijgt u ook advies over materialen voor bijv. de vloer, raambekleding, behang e.d. 

Van veel merken kunnen wij stalen krijgen, zodat u een goed beeld krijgt van het geadviseerde kleurenpalet. 

Heeft u gekozen voor een 3D interieurontwerp, dan wordt het kleuradvies ook in de 3D-impressie gevisualiseerd.

Bij een lichtplan/verlichtingsplan geven wij lichtpunten aan en krijgt u een (onafhankelijk) armaturen-voorstel. 

Hebt u gekozen voor een 3D interieurontwerp, dan wordt het lichtplan ook in de 3D-impressie gevisualiseerd. 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u ons telefonisch bereiken (tel. 06-41199135), via de mail (ingrid@huis-en-interieur.com), via whatsapp (klik hiervoor op het groene Whatsapp-icoontje rechts onderaan de pagina of stel uw vraag via het contactformulier op de contactpagina:  https://www.huis-en-interieur.com/contact/

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?