Vrijstaande woning Zevenbergen

Badkamerontwerp

Toen de woning begin jaren ’90 gebouwd werd, had de architect een kleine dakkapel in de badkamer bedacht. De bewoners vonden het prima; ze waren allang blij dat er een complete badkamer (lees: ligbad, aparte douche, toilet en wastafel) gerealiseerd kon worden op het krap bemeten vloeroppervlak van ca. 2.70 m. x 2.70 m.

Naarmate de kinderen groter werden, ontstond er behoefte aan meer bergruimte en eigenlijk toch ook wel aan meer daglicht en sta-ruimte. Door de lekkage in de dakkapel werd besloten dat er een bredere dakkapel moest komen. Toen werd besloten de hele badkamer maar meteen te renoveren.

Hieronder is een deel van de tekeningen en 2D/3D-impressie te bekijken (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

“Van een sombere rommelige badkamer is het nu een fijne lichte, opgeruimde en ruime badkamer geworden. Heerlijk!” 
– Luuk

De badkamer voor de verbouwing

Door de schuine kanten van het dak aan weerszijden van de dakkapel leek de badkamer nog kleiner. Door de diepe dakkapel kwam het daglicht niet echt goed de badkamer in, waardoor je zelfs overdag de verlichting naast de spiegel moest aan doen.
De lage voorzetwand onder de spiegel was ooit leuk, tot de kinderen groter werden en ieder zijn eigen flesjes shampoo, haargel enz. had, waardoor het erg rommelig werd.

De indeling

Door de schuine kanten de indeling is niet heel veel veranderd, omdat de oude badkamer al heel praktisch ingedeeld was. In plaats van de douchebak met douchecabine kwam er een stijlvolle en ruimere inloopdouche. In plaats van de enkele wastafel kwam er een dubbele wastafel. Het wastafelmeubel biedt veel bergruimte voor handdoeken en verzorgingsproducten.

Het lichtplan

Bij een badkamerontwerp of renovatie van een badkamer is het handig om ook een lichtplan te laten maken, zodat de installateur of aannemer precies weet waar de verlichting moeten komen. In plaats van 1 centraal lichtpunt in het plafond werd gekozen voor waterdichte (IP65) inbouw-led-spots. Voor de symmetrie zijn de spots uitgelijnd met de tussenbalkjes in het raamkozijn. In de spiegel zit een geïntegreerde led-verlichting.

3D-impressie

De 3D-impressie, bestaande uit meerdere beelden,  geeft een goed beeld van hoe de badkamer, in dit geval, kan worden na de verbouwing.

De materialen

De basis is heel neutraal en tijdloos. Het wastafelmeubel heeft een landelijke look. Door wat houten accessoires en een paar accessoires met een zachte kleur toe te voegen maak je de badkamer warmer en gezelliger.

De badkamer is gerealiseerd

De kleurstelling is tijdloos: antraciet vloertegels in hardsteen-look, grote witte wandtegels, antraciet-mozaïektegeltjes als accent langs de douchewanden, boven de wastafels en tegen de voorzetwand van het toilet. Handig: de stuclaag boven de mozaïektegels bij de wastafels is iets dikker, waardoor het stucwerk gelijk met de tegels ligt. Daardoor voorkom je  randjes, die lastig schoon te maken zijn.

De douchewanden

De opdrachtgevers vinden witte of zilverkleurige hoekstrips om de douchewand af te werken erg lelijk, dus ging ik op zoek naar een andere oplossing.  Ik vond deze mozaïektegeltjes, die precies de juiste breedte hadden.

De styling

Omdat de kleurstelling van wit met licht- en donkergrijs wat koel kan overkomen, heb ik  wat houten accessoires, zoals de drijfhouten krans, het houten zeepbakje en de takken in de groene glazen fles neergezet.

De styling

In de nis naast de voorzetwand van het toilet staat een op maakt gemaakt bankje van oud wagonhout. In de houten schaal liggen blokken olijfzeep. De zachtgroene handdoeken geven net een klein beetje kleur in de badkamer.

Volgend project

Verbouwingsontwerp, interieurontwerp, kleur- en materiaaladvies en lichtplan koffiecorner/lunchroom/ijssalon Barendrecht
Entree Jaya's

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?