Langgevelboerderij Chaam

Bouwtekeningadvies, keukenontwerp en interieurontwerp

Na een heftige brand gaat deze langgevelboerderij op dezelfde plek nieuw gebouwd worden. Er was al een bouwtekening van de architect, maar daar zaten wat punten in, waar de opdrachtgevers zich niet helemaal in konden vinden, maar ook niet wisten hoe het anders moest. Daarom werden wij gevraagd voor bouwtekeningadvies voor de kelder, begane grond en eerste verdieping. Ook mochten wij het complete interieurontwerp – dus incl. kleur- en materiaaladvies en lichtplan – maken voor de hele begane grond (woonkamer en masterbedroom met inloopkast, achterhal, toilet en badkamers), evenals het keukenontwerp.

Hieronder is een deel van de tekeningen en 2D/3D-impressie te bekijken (klik op de afbeeldingen).

“Prettige kennismaking tijdens het intake-gesprek waardoor Ingrid onze smaak al snel door had.
De computertekeningen geven een goed beeld van ons te bouwen huis. Voor ons werden de ruimtes inzichtelijk. Hier kunnen we verder mee.”
– Karin

Het bouwtekeningadvies

Dit project zijn we begonnen met het screenen en aanpassen van de bouwtekening voor de herbouw van de boerderij, zodat de indeling geheel naar wensen en eisen van de opdrachtgevers werd.
De tekeningen zijn zo duidelijk mogelijk uitgewerkt en afgedrukt op op A0-formaat (= grote bouwtekening). Onze aangepaste bouwtekening kon de architect verder uitwerken voor alle bouwkundige tekeningen voor de benodigde  vergunningen en de constructeur. 

De achterhal

Omdat bij een boerderij iedereen via de achterdeur komt, hebben we voor deze hal ook een mooi ontwerp gemaakt. Het fotobehang is een foto met een verhaal: het is nl. een heel oude foto van oorspronkelijke boerderij, zoals hij ooit gebouwd is! Omdat de achterhal L-vormig is, hebben we om het hoekje de garderobe kunnen maken, zodat de hal er altijd opgeruimd uit ziet als je binnenkomt. 

Het keukenontwerp

Het keukenontwerp bestaat uit twee maal twee hoge kasten, met koelkast, vriezer, oven en magnetron. Daartussen een laag blok met laden, met daarop plaats voor de koffiemachine. De achterwand hebben we hier hetzelfde behang als in de woonkamer toegepast.
En dan natuurlijk een fijn kook- en spoeleiland met veel kastruimte. 

Het interieurontwerp – eetgedeelte

De grote eettafel met 10 stoelen komt in de keuken te staan, onder de vide en een deel van het schuine dak met dakramen. Naar de tuin kun je via de dubbele tuindeuren. Achter de eettafel zie je de dubbele stalen deuren naar de hal met de voordeur. 
Via de schuifdeuren  ga je naar de ruime woonkamer. 

Het interieurontwerp – woonkamer

Omdat de eettafel in de woonkeuken komt te staan, vonden de opdrachtgevers het lastig om de woonkamer gezellig in te delen. Omdat de kamer ruim is, hebben we de hoekbank als een soort roomdivider gebruikt. Dat maakt de tv-zithoek gezelliger. Bij de tuindeuren, achter in de woonkamer, hebben we een apart zitje geplaatst, waar je met alleen of met zijn tweeën kunt genieten van de achtertuin, met een koffie of een glas wijn.

Volgend project

Twee-onder-een-kap Etten-Leur
3D haard met maatwerkkasten interieurontwerp woonkamer Etten-Leur - door Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?