Vrijstaande houtbouw woning Almere Oosterwold

Ecologische woning in bijzonder project  

Deze opdrachtgevers hadden een perceel gekocht in het bijzondere project Almere Oosterwold. Het project was bijzonder, omdat de kopers in eigen beheer gingen bouwen en ook zelf de ontsluiting (aanleg riolering, straten e.d.) moesten regelen. 

Als uitgangspunt kregen wij een schetsje, de globale maten van de woning en dat er een lessenaarsdak op zou komen. Het eerste deel van de opdracht was om een goede indeling te maken. Ook hebben wij de maten en de plaats van de ramen mogen bepalen. 

Daarna heb ik een interieurontwerp mogen maken voor de woonkamer, badkamerontwerpen, keukenontwerp, kleuradvies en een verlichtingsplan voor de woonkamer en de hal.  Hieronder staan een paar 3D-impressies en wat foto’s van het gerealiseerde project (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

Wij hebben Ingrid gevraagd mee te denken met de indeling van ons nieuwbouwhuis. Talloze praktische tips van Ingrid hebben we verwerkt en daar genieten we dagelijks van. Daarbovenop het lichtplan dat in de praktijk ook goed werkt.
– Thomas en Magda

De woonkamer en keuken

Eén van de 3D impressies van het interieur- en keukenontwerp. 

Elk deel van de ruimte kreeg een eigen functie: de zithoek met de bestaande meubelen, de grote boekenwand met de brede voorleesstoel, de keuken en het eetgedeelte. 

Bij het ontwerp heb ik natuurlijk ook rekening gehouden met een goede routing, bijvoorbeeld van de gangdeur naar de keuken en van de keuken naar de dubbele tuindeuren. 

De grote badkamer

In deze woning heb ik twee badkamers ontworpen: één kleine met alleen douche en wastafel voor de kinderen. En een grote badkamer met dubbele wastafel, toilet, ligbad, inloopdouche en sauna. In plaats van de over het algemeen gebruikelijke dubbele wastafel naast elkaar heb ik hier gekozen voor 2 wastafels tegenover elkaar. Tegenover de toegangsdeur bij de sauna zit een hoog raam in de muur. Bij het bad zitten twee brede, lage ramen boven elkaar. Als je staat kun je door het bovenste raam naar buiten kijken; zit je in bad, dan kun je door het onderste raam naar buiten kijken.

De bouw

Tijdens de bouw appte de opdrachtgever me af en toe foto’s. Erg leuk om op de hoogte gehouden te worden en te zien hoe de bouw vordert.

Zeker gezien het feit dat ik bij dit project niet alleen het interieur heb ontworpen, maar ook een deel van het huis zelf. Uiteindelijk hebben de opdrachtgevers slechts een paar kleine wijzigingen aangebracht in het ontwerp. 

Het resultaat

Natuurlijk vinden wij het altijd leuk om te komen kijken als een project gerealiseerd is. 

De meubels, die de opdrachtgevers al hadden en waar wij rekening mee gehouden hebben bij het interieurontwerp, passen prima in de woning. Het is dus echt niet altijd nodig om een interieurontwerp met nieuwe meubels te maken. 

Volgend project

Keukenontwerp nieuwbouwwoning Rijsenhout
Gerealiseerd project: keukenontwerp Rijsenhout | Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?