Ecologische woning Almere Oosterwold

Ecologische woning in bijzonder project  in Almere Oosterwold

Deze opdrachtgevers hadden een perceel gekocht in het bijzondere project Almere Oosterwold. Het project was bijzonder, omdat de kopers in eigen beheer gingen bouwen en ook zelf de ontsluiting (aanleg riolering, straten e.d.) moesten regelen. 

Als uitgangspunt kreeg ik een schetsje, de globale maten van de woning en dat er een lessenaarsdak op zou komen. Het eerste deel van de opdracht was om een goede indeling te maken. Ook heb ik de maten en de plaats van de ramen mogen bepalen. 

Daarna heb ik een interieurontwerp mogen maken voor de woonkamer, badkamerontwerpen, keukenontwerp, kleuradvies en een verlichtingsplan voor de woonkamer en de hal.  Hieronder eerst een 3D-impressie. De foto’s volgen nog. 

Wij hebben Ingrid gevraagd mee te denken met de indeling van ons nieuwbouwhuis. Talloze praktische tips van Ingrid hebben we verwerkt en daar genieten we dagelijks van. Daarbovenop het lichtplan dat in de praktijk ook goed werkt.
– Thomas en Magda

De woonkamer en keuken

Eén van de 3D impressies van het interieur- en keukenontwerp. 

Elk deel van de ruimte kreeg een eigen functie: de zithoek met de bestaande meubelen, de grote boekenwand met de brede voorleesstoel, de keuken en het eetgedeelte. 

Bij het ontwerp heb ik natuurlijk ook rekening gehouden met een goede routing, bijvoorbeeld van de gangdeur naar de keuken en van de keuken naar de dubbele tuindeuren. 

De grote badkamer

In deze woning heb ik twee badkamers ontworpen: één kleine met alleen douche en wastafel voor de kinderen. En een grote badkamer met dubbele wastafel, toilet, ligbad, inloopdouche en sauna. In plaats van de over het algemeen gebruikelijke dubbele wastafel naast elkaar heb ik hier gekozen voor 2 wastafels tegenover elkaar. Tegenover de toegangsdeur bij de sauna zit een hoog raam in de muur. Bij het bad zitten twee brede, lage ramen boven elkaar. Als je staat kun je door het bovenste raam naar buiten kijken; zit je in bad, dan kun je door het onderste raam naar buiten kijken.

De bouw

Tijdens de bouw appte de opdrachtgever me af en toe foto’s. Erg leuk om op de hoogte gehouden te worden en te zien hoe de bouw vordert. Zeker gezien het feit dat ik bij dit project niet alleen het interieur heb ontworpen, maar ook een deel van het huis zelf.

Volgend project

Kantoorpand Moerdijk
3D bovenaanzicht interieurontwerp en indeling kantoor Moerdijk - Brabant | Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?