Woonwinkel Bergen op Zoom

Van magazijn tot woonwinkel

De van oorsprong parketzaak wilde ook meubels gaan verkopen. In eerste instantie stonden deze opgesteld in het leeg gemaakte magazijn, achter de winkel. De meubels nodigden bepaald niet uit tot kopen. De shopmanager zag ook de noodzaak in van de verbouwing en gaf mij groen licht om een indeling te ontwerpen. 

De diverse studio’s zijn niet alleen handig om meubels mooi op te stellen, maar ze worden ook gebruikt om regelmatig een andere vloer te laten zien op een groter oppervlak. 
Hieronder kun je foto’s bekijken (klik op de afbeeldingen).

“De showroom is prachtig geworden!”
– Stephan

De eerste studio

Om mensen een goed idee te geven van de sfeer, maar ook van de afmetingen van meubels, is het leuk om aparte studio’s in te richten. Nu kun je dichte “hokjes” maken, die alleen aan de voorkant open zijn, maar ik heb gekozen voor scheidingswandjes met ramen erin. De  ramen maken het huiselijk en de bezoeker ziet meteen dat er nog meer ruimten zijn. 

De tweede studio

De volgende studio heeft een heel andere uitstraling dan de eerste studio. Natuurlijk wisselt de collectie meubels en woonaccessoires regelmatig, maar met een ander behangetje zijn de studio’s makkelijk en snel te veranderen. 

De derde studio

Om niet alleen maar rechte scheidingswanden te maken, maar ook bijvoorbeeld eentje met een nis, wordt de showroom wat spannender en toch steeds opnieuw goed in te richten.

Volgend project

Indelingsontwerp kantoorpand Moerdijk
3D bovenaanzicht interieurontwerp en indeling kantoor Moerdijk - Brabant | Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?