Vrijstaande nieuwbouwwoning Zevenbergen (Bosselaar)

Keukenontwerp, interieurontwerp, kleuradvies en lichtplan

Deze opdrachtgevers, die een vrijstaande nieuwbouwwoning in plan Bosselaar in Zevenbergen hadden gekocht, vroegen onze hulp bij het maken van een keukenontwerp en interieurontwerp, inclusief kleuradvies en lichtplan. Ze hadden er wel al over nagedacht, maar hadden ook het idee dat er meer mogelijk was, vooral met de keuken. 

Hieronder is een deel van de tekeningen en 2D/3D-impressie te bekijken (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

“Allereerst: wow! Totaal iets anders dan we hadden verwacht. We zien ons al helemaal zitten aan het barblad.”
– Coen en Kim

Het interieurontwerp

Voor deze leuke vrijstaande nieuwbouwwoning mochten wij een interieur- en keukenontwerp maken. De erkers, zowel aan de zijkant als aan de voorkant, geven de woning echt iets extra’s. De eettafel en het dressoir gaan mee naar het nieuwe huis, dus die hebben we ook in het interieurplan meegenomen. Ook moest er een speelhoekje voor twee kindjes komen. De speelhoek proberen we altijd zo te plaatsen, dat de ouders, als de kindjes naar bed zijn, niet op een berg felgekleurd speelgoed kijken. Hier is de speelhoek fijn bij het daglicht én dicht in de buurt van de ouders geplaatst.

Het keukenontwerp

De opdrachtgevers dachten aan een hoekkeuken en dan de eettafel parallel aan de zijmuur  tussen beide erkers. 
Echter verlengden wij de muur met de deur naar de hal zodanig, dat er nis ontstond, waar de hoge kasten én een koffiehoekje in geplaatst konden worden. Ervoor een kook- en spoeleiland. En dan een keer niet met een vrij standaard recht barblad, maar door de erker was er plaats voor een halfrond barblad. Niet alleen de opdrachtgevers waren blij verrast, maar ook de keukenleverancier was enthousiast!

Het lichtplan

Zeker in geval van een verbouwing of nieuwbouw is het zeker aan te raden tijdig een lichtplan te laten maken. Ook bij deze woning was er nog tijd om het lichtplan te kunnen laten maken. 
Voor de opdrachtgevers tekenen we het lichtplan in op de plattegrond met de meubelopstelling. Voor de installateur en/of aannemer maken we een aparte tekening met daarop alleen de vaste licht- en stroompunten. 

De 3D impressie

In de 3D impressie laten we niet alleen zien hoe de meubelopstelling gaat worden, maar ook visualiseren we het kleur- en materialenadvies en  lichtplan. 
Het dressoir, de eettafel en zelfs de lamp boven de eettafel nemen de opdrachtgevers mee naar het nieuwe huis, dus die hebben we ook ingetekend. Naast het dressoir, bij het raam, is ook te zien dat er daar voldoende ruimte is voor de speelhoek voor de kindjes. 

De 3D impressie

Bij dit keukenontwerp hebben wij gekozen voor een combinatie van hout(look)fronten voor de hoge kastenwand en kunststof fronten voor het kook- en spoeleiland. De houten fronten geven warmte aan de keuken. 
Als de ruimte het toelaat, dan plaatsen we uit het oogpunt van veiligheid koken en spoelen beiden in het eiland, zodat je je niet hoeft om te draaien als je een pan wil afgieten. 

Volgend project

Interieurontwerp nieuwbouw appartement Numansdorp
3D impressie interieurontwerp en lichtplan nieuwbouw appartement Numansdorp

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?