Nieuwbouwappartement Numansdorp

Interieurontwerp, kleuradvies en lichtplan

Deze opdrachtgevers hadden een mooi topappartement met mooie details gekocht.
De keuken was al rechtstreeks bij de keukenleverancier gekozen en besteld.

Eén van de details was een deels verhoogd plafond – met schuine zijden – boven de woonkamer. Voor een deel zouden de bestaande meubels mee verhuizen naar de nieuwe woning, maar er moesten ook nieuwe meubels aangeschaft worden, zoals o.a. een eettafel. Het leuke verhoogde plafond in de woonkamer leverde de opdrachtgevers  hoofdbrekens op voor wat betreft de verlichting: normale plafondlampen waren geen optie, maar wat dan wel? 

Hieronder is een deel van de tekeningen en 2D/3D-impressie te bekijken (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

“We hebben vrijwel alles uitgevoerd, zoals geadviseerd en we zijn heel blij met het eindresultaat.”
– Philip en Jantine

Het interieurontwerp

In hun vrijstaande huis was plaats voor een grote rechthoekige eettafel. Die was echter te groot voor de woonkamer in het appartement. Om de rechte lijnen van o.a. van de bank en het kookeiland te doorbreken, adviseerden wij een ronde eettafel met 6 stoelen. Op die manier bleef er bij de schuifpui ruimte over voor de relaxfauteuil met hocker. Een heerlijk hoekje om (bij het daglicht) te lezen of naar muziek te luisteren of om gewoon van het mooie uitzicht te genieten. Een nieuwe kast was optioneel.

Het meubelvoorstel

Er verhuisden een aantal meubels mee naar het appartement, maar er moest wel een nieuw tv-meubel komen, evenals een extra fauteuil bij de zithoek en zoals eerder gezegd, een nieuwe eettafel. 
Wij adviseren onafhankelijk – wij sturen opdrachtgevers niet naar bepaalde winkels – maar we geven wel aan waar de geadviseerde meubels eventueel te koop zijn. 

Het kleur- en materiaaladvies

De vloer was al gekozen, maar de opdrachtgevers wilden wel graag advies voor de wandafwerking en de raambekleding. 
Voor de wanden adviseerden we tegen de wand met de tv een warm behang met een subtiele glans en een beetje structuur. Voor de overige wanden adviseerden we een heel rustige kleur verf.

Bij de grote schuifpui is geen inkijk, dus daar waren inbetween gordijnen voldoende.
Bij de ramen aan de zijkant was er wel enige kans op inkijk, dus daar adviseerden we plissé’s, omdat je die ook halverwege het raam kunt schuiven.  

Het lichtplan/armaturenvoorstel

Omdat plafondverlichting in dit appartement wel eenbeetje een uitdaging was, hebben we o.a. gekozen voor een aantal spots op een rail, die in de nok bevestigd kan worden. Door de spots in diverse richtingen te draaien, heb je toch bovenin de ruimte ook verlichting. Bij de eettafel adviseerden we een booglamp, omdat er geen lamp boven de tafel gehangen kon worden en je er wel goed licht nodig hebt. Aan weerszijden van de tv kwamen wandlampen. Bij de zithoek en bij de relaxfauteuil bij de schuifpui adviseerden we een vloerlamp.

Volgend project

Interieurontwerp en aankoop inventaris en complete inrichting vakantiewoning “Duins End” in Oostvoorne
Keuken vakantiewoningg Duins End Oostvoorne - Zuid-Holland | geheel ingericht door Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?