Split level woning Amersfoort

Interieurontwerp, kleuradvies en lichtplan

De opdrachtgevers hebben deze bestaande split level woning in Amersfoort gekocht, die ze flink lieten verbouwen. De keuken hadden ze al uitgekozen en besteld, maar ze hadden niet echt een idee hoe ze de woonkamer moesten inrichten. Doordat er flink verbouwd ging worden vonden ze het verstandig om dan ook meteen een goed lichtplan te laten maken. 
Hieronder kun je een deel van de tekeningen en 2D/3D-impressie bekijken (klik op de afbeeldingen).

“Er werd goed naar onze wensen geluisterd en ze gaf ons goed advies. Wij zijn erg verrast over het eindresultaat.”
– Katrina

Het interieurontwerp

Waar de twee fauteuils staan, bevond zicht een trap naar beneden, die naar een terras leidde. Dit terras is is ook via de deur bij de fauteuils te bereiken, dus werd de trap verwijderd en de vloer dichtgemaakt, zodat een doorlopende vloer met de woonkamer ontstond. Maar ja, wat te doen met dit deel van de woonkamer? En ook de plaats van de eettafel was een twijfelpunt: hoe groot mocht de tafel zijn en waar kon hij staan?

Het meubelvoorstel

Omdat alle meubels nieuw zouden worden gekocht, hebben we ook een meubelvoorstel gemaakt. 

De enige wens van de opdrachtgeefster was de salontafel, waar ze weg van was. Voor de rest lieten ze ons de vrije hand. Wij geven onafhankelijk advies, maar geven bijv. bij een meubelvoorstel wel aan waar de meubels te koop zijn. Maar de opdrachtgevers kiezen zelf of ze meubels bij deze winkels of ergens anders kopen. 

Het lichtplan

De opdrachtgevers wilden ook graag een lichtplan, omdat ze nu toch gingen verbouwen. Zodoende was het eenvoudig om wandverlichting aan te brengen in de woonkamer.

Ook namen we de verlichting voor het trappenhuis mee. In de onderkant van de trappen werden spots aangebracht.  Bij het bordes tussen de (halve) trappen brachten we wandlampen aan en een spot, die op een schilderij gericht kon worden.

Het kleur- en materiaaladvies

Ook dachten we mee over de kleuren en materialen voor de vloer, de wanden en de raambekleding. Omdat de ramen in de keuken laag en breed zijn, adviseerden we hier horizontale jaloezieën met “megaview”: bij het horizontaal zetten van de lamellen, gaan er telkens twee lamellen tegen elkaar open, zodat de tussenruimte tussen de lamellen groter wordt en dus meer licht door laat. Het behang is rustig van kleur, maar het reliëf en het patroon maken de muur toch bijzonder.

De 3D impressie

Ook bij dit interieurontwerp hebben we niet alleen de meubelopstelling in 3D gevisualiseerd, maar ook het geadviseerde kleur- en materiaaladvies en het lichtplan. In de slider boven aan de pagina staan meer 3D impressies.

Vooral bij het lichtplan kunnen de opdrachtgevers dan goed zien wat het effect is van de verlichting en hoe het bedoeld is. In de slider bovenaan staan nog een paar 3D impressies van dit project.

Volgend project

Vrijstaande nieuwbouwwoning Zevenbergen
3D keukenontwerp nieuwbouwwoning Bosselaar Zevenbergen waardoor de opdrachtgevers een goed beeld krijgen van hoe de keuken kan worden - door Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?