Nieuwbouwwoning Terheijden

Interieurontwerp woonkamer 

Voor deze nieuwbouwwoning mochten wij een compleet interieurontwerp, dus inclusief kleuradvies en lichtplan, maken in de interieurstijl “industrieel”.

De opdrachtgevers vonden het vooral lastig om de zithoek naar wens te krijgen. Ze hadden ook ongeveer wel een idee wat ze leuk vonden, maar ja, wat was nou mooi bij elkaar?

Hieronder is een deel van de tekeningen en 2D/3D-impressie te bekijken (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

“Ingrid gaf fijne tips, dacht mee met onze plannen en heeft een interieurontwerp afgeleverd wat ons blij verraste. Door de 3D ontwerpen konden we ons echt een beeld vormen van ons huis.”
– Paul en Cindy

De nieuwbouwwoning

Ook deze woning werd gekocht, terwijl er niet meer te zien was dan een kaal bouwterrein. Het was dus voor de opdrachtgevers moeilijk om in te schatten hoe groot de nieuw aan te kopen meubels mochten zijn.

Bij onze interieurontwerpen krijgt men ook een plattegrond met de maten van de ingetekende en geadviseerde meubels. Dat is natuurlijk heel handig als je gaat shoppen.

De meubelopstelling

Bij een interieurontwerp horen diverse 2D-tekeningen (plattegronden) met o.a. de meubelopstelling. Ook hoort daar een tekening bij waarop de meubelmaten staan aangegeven. 

Bij dit ontwerp was de wens van de opdrachtgevers om in elk geval vijf zitplaatsen te hebben. Zelf dachten ze aan een hoekbank, maar daar was niet voldoende plaats voor. Wij adviseerden hier een knikbank met vier zitplaatsen. Met een gezellige fauteuil erbij was dit de oplossing voor de gewenste vijf zitplaatsen, waarvan de opdrachtgevers dachten dat het niet mogelijk was. 

Het lichtplan

Het lichtplan wordt ook ingetekend in de tekening met de meubelopstelling, zodat de opdrachtgevers kunnen zien hoe de diverse soorten verlichting worden geplaatst in combinatie met de meubels. 

Tip: zet je een bank vrij in de ruimte? Overweeg dan een vloercontactdoos onder de bank, zodat je vloerlampen naast de bank kunt zetten, zonder dat je struikelt over snoeren.

Voor de installateur is er altijd een aparte tekening, met daarop alleen die licht- en stroompunten, die voor hen van belang zijn. 

De 3D impressie

In de 3D impressie laten we niet alleen zien hoe de meubelopstelling gaat worden, maar ook visualiseren we het lichtplan, inclusief het armaturen-voorstel. Ook krijg je zo een goed beeld hoe geadviseerd behang eruit ziet op een hele muur. Dat zegt veel meer dan alleen een behangstaal. 

De 3D impressie

Bij nieuwbouw of een verbouwing moet ook nagedacht worden over kleinere details, zoals bijvoorbeeld de plinten. Bij dit interieurontwerp in industriële stijl adviseerden wij hogere zwarte plinten in plaats van de over het algemeen gebruikte witte plinten. Ook dit soort details verwerken wij in de 3D impressie.

Volgend project

Badkamerontwerp Zevenbergen
Gerealiseerd project: badkamerontwerp met wastafelmeubel met dubbele wastafel in Zevenbergen - Brabant | Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?