Villa Reeuwijk-Brug

Sfeervolle moderne watervilla

Deze opdrachtgevers kochten de nieuwbouw villa vanaf de bouwtekening. Gelukkig dachten ze er in een vroeg stadium aan om mijn advies te vragen, zodat er voldoende tijd was om een goed lichtplan voor de hele begane grond en een interieurontwerp inclusief kleuradvies voor de hal en de woonkamer te maken.  Dankzij het interieurontwerp wisten ze ook hoe groot de nieuwe kast en eettafel moest worden. 
Bij dit ontwerp kun je ook goed zien hoe leuk het is om één of meer wanden te behangen in plaats van te verven. 

Hieronder is een deel van de tekeningen en 2D/3D-impressie te bekijken (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

“Hi Ingrid, het is echt heel mooi geworden.  We hebben bijna alles wat jij had voorgesteld doorgevoerd.”
– Evert en Ingrid

De hal

In veel woningen wordt er aan de hal weinig tot geen aandacht besteed. Deze opdrachtgevers wilden juist van hun hal ook een sfeervol geheel maken. Zo was er een nis naast de trap getekend als garderoberuimte. Nu kun je daar natuurlijk gewoon een kapstok ophangen, maar door onderin schoenenladen te maken, daarboven een roede voor de jassen en daarboven een mooie boomstamplank met onregelmatige voorkant, krijg je een mooie garderobe. 

Tegen de wand tegenover de voordeur heb ik zo’n zelfde plank met een spiegel en wandlampjes tegen de wand geadviseerd.  Op de plank kun je dan bijvoorbeeld je sleutels kwijt of er even iets opleggen, terwijl je je jas uittrekt. 

De keuken

Als je vanuit de hal de woonkamer binnenstapt, heb je aan de rechterkant de open keuken. De keuken is neutraal van kleur (offwhite met donkergrijs werkblad); de muur er tegenover is geverfd in een lichte zandkleur. Om het neutrale te doorbreken, adviseerde ik om het schilderij, dat ze al hadden, tegen de wand in de keuken te hangen. Door twee van de vier plafondspots op het schilderij te richten, wordt het schilderij mooi uitgelicht. 

Het eetgedeelte

Tegenover de deur naar de hal is een apart eetgedeelte. Door de grote ramen heb je geweldig uitzicht op het water en kun je een heel eind weg kijken. Hier staat een grote boomstamtafel met zwarte poten. De acht stoelen zijn bekleed met een handige en goed afneembare stof. Erg handig met kleine kinderen! 

Het voordeel van armfauteuils is, dat je ze ook eenvoudig bij de zithoek kunt bijschuiven als je veel bezoek hebt, bijv. met verjaar- en feestdagen. Leuk detail: de kleur van de kast zit ook in het behang. Voor boven de tafel heb ik bewust luchtige hanglampen geadviseerd, zodat de lampen niet het uitzicht blokkeren.  

Het zithoek

In de zithoek staan de banken, het vloerkleed en de tafeltjes, die ze al hadden.  Vanaf de bank, die tegenover de haard staat, heb je uitzicht over het water. Natuurlijk is hier ook rekening gehouden met een logische routing van de keuken naar het terras, zodat je niet door de zithoek hoeft te lopen. 

Volgend project

Vrijstaande woning Hoeven
3D keukenontwerp met verbouwingsontwerp voor een geheel nieuwe aanbouw met vrij uitzicht over de akkers in Hoeven - Brabant | Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?