Kantoor Moerdijk

Indeling kantoorpand

Voor dit kantoorpand was al globaal een indeling bedacht, maar dat was nog niet op schaal getekend. Met mijn kennis en ideeën is het ontwerp op diverse punten aangepast. 

De bedoeling was, dat het standaard kantoorpand een stijlvol en transparant kantoor werd, maar waar men geen last van elkaar zou hebben tijdens het telefoneren. Ook moest er een gezellige kantine komen, waar geluncht kan worden, maar ook even met een paar collega’s zaken overlegd konden worden. 

Bij de directiekamer moest ook een apart informeel vergaderzitje komen (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

“Wat een tof ontwerp!”
– Christa

De gang

Bij het binnenkomen op de afdeling vind je links de kantine. Door de draaibare stoere verticale lamellen kan de ruimte iets beslotener of juist transparanter  gemaakt worden. 

De tafeltjes zijn van boomstamplanken gemaakt met een stalen poot. Omdat het bedrijf cement maakt, is het aardig om de hanglampjes met een betonlook kapje uit te voeren. 

De kantine

De kantine is L-vormig. Voor het raam is van een boomstamplank een barblad gemaakt met barstoelen erbij. Men kan dus kiezen of ze laag of hoog willen zitten. De wanden links van het barblad bij het raam en achter de stoelen bij de lage tafeltjes zijn behangen met stoer lederen behang.

De kamers

De kamers zijn van elkaar gescheiden door glazen wanden. Zo kan men rustig telefoneren zonder alle collega’s te storen. Door de transparante glaswanden voel je je niet opgesloten en blijft er wel oogcontact met de andere collega’s.

Het informeel vergaderzitje

Achter in de gang is plaats voor een informeel vergaderzitje voor vier personen. Het zitje bestaat uit vier zitelementen, een rond vloerkleed en een tafeltje, gemaakt van een schijf boomstam op stoere wielen. Omdat de deur aan het eind van de gang de nooddeur is, moet de doorloop natuurlijk vrij blijven. Om het vergaderzitje toch een beetje te kunnen afsluiten, heb ik een brede schuifdeur geplaatst. De plantenbak voor de glazen wand zorgt voor enige beslotenheid.

Volgend project

Ecologische vrijstaande woning Almere (Oosterwold)
Gerealiseerd project: ecologische woning Almere | Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?