Nieuwbouwwoning Rijsenhout

Keukenontwerp Rijsenhout

Voor een nieuwbouwwoning in Rijsenhout, onder de rook van Schiphol, maakten wij een keukenontwerp, incl. interieurontwerp en lichtplan. 

Voor de opdrachtgevers, een jong stel, is dit én hun eerste koophuis én hun eerste nieuwbouwwoning, dus er moesten best veel keuzes gemaakt worden. De kleur van de keuken en het werkblad hadden ze al gekozen. Ook wilden ze graag een groot los fornuis, dat wel geïntegreerd moest worden. Maar ze hadden nog niet echt een idee hoe de indeling uiteindelijk moest worden. Daar helpen wij natuurlijk graag bij. 

Hieronder is een deel van de tekeningen en 2D/3D-impressie te bekijken (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

“De keuken is helemaal geworden, zoals we hoopten.”
– Silvie

De nieuwbouwwoning

Op het moment dat de woning gekocht werd, was er alleen een impressie en verder alleen een kaal bouwterrein, waar nog begonnen moest worden met de bouw. 

Vanzelfsprekend is het dan voor veel mensen lastig om in te schatten hoe groot het huis dan eigenlijk wordt. Maar er moeten al wel flink wat keuzes gemaakt worden, die niet makkelijk te veranderen zijn, zoals de plaats van de verlichting, maar ook de keuzes voor de keuken en badkamer. 

De 3D impressie

De keuken en het lichtplan hadden de eerste prioriteit, omdat deze gegevens het eerst moesten worden aangeleverd bij de aannemer. Vanzelfsprekend tekenden we de keuken in de plattegrond in (zie afbeelding in de slider hierboven), maar ook in 3D, zodat de opdrachtgevers een goed beeld kregen van hoe de keuken zou gaan worden. 

De 3D impressie bestaat altijd uit meerdere afbeeldingen. 

De 3D impressie

Natuurlijk maakten we ook van de spoelkant een 3D impressie. Grappig genoeg heeft bijna iedereen nog altijd graag de spoelbak bij het raam, indien mogelijk natuurlijk.

Leuk weetje: de spoelbak voor het raam stamt nog uit de tijd dat men met de hand de afwas deed en tijdens het werk naar buiten kon kijken. Nu bijna iedereen een vaatwasser heeft, gaat dit natuurlijk niet meer op, maar toch zit het nog altijd onbewust in ons hoofd. 

Het fornuiszijde

Uiteindelijk is de keuken vrijwel zo geplaatst als wij hem ontworpen hebben. De exacte hoogte van de apothekerskast en kast voor de koel/vriescombinatie kan iets afwijken, omdat elk keukenmerk zijn eigen hoogtes hanteert. 

Als je deze foto vergelijkt met de 3D-impressie hierboven, zie je dat er aan ons ontwerp weinig veranderd is door de keukenzaak.

De spoelzijde

Tegenover de fornuiszijde is een heerlijk ruim werkblad, waarin ook de spoelbak is geïntegreerd. Van dezelfde tegels, die bij de fornuiszijde gebruikt zijn, is een spatrand gemaakt. Het lage muurtje werkt de zijkant van de keuken mooi af en zorgt er voor dat er aan de zijkant van het werkblad niks kan vallen.

Handig detail: het stucwerk is wat dikker opgezet, zodat het gelijk loopt  met de voorkant van de tegels. Hierdoor ontstaat er geen vervelend randje aan de bovenkant van de tegels, dat moeilijk schoon te houden is. Vooral in een keuken is het fijn om zo weinig mogelijk lastige randjes te hebben.

Volgend project

Nieuwbouwwoning Terheijden
3D impressie interieurontwerp woonkamer Terheijden - industriële interieurstijl - door Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?