Koffiecorner, lunchroom en ijssalon Jaya’s Barendrecht

Verbouwingsontwerp en interieurontwerp 

Winkelcentrum Carnisse-Veste in Barendrecht miste een fijne plek, waar je gezellig van koffie met wat lekkers, een gezonde lunch of een goed ijsje kunt genieten. Doordat de vlaaienwinkel intussen vertrokken was, kwam de perfecte winkelruimte vrij om hier een sfeervolle koffiecorner, lunchroom annex ijssalon te beginnen.

Echter moest de ruimte flink verbouwd worden, omdat deze erg onlogisch was ingedeeld. Aansluitend hebben wij ook het complete interieurontwerp, dus inclusief kleuradvies en lichtplan, mogen verzorgen. 

Hieronder is een deel van de tekeningen en 2D/3D-impressie te bekijken (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

“Bijzonder sfeer- en stijlvolle plek om gezellig koffie te drinken of lekker te lunchen. En zomers hebben ze ook nog heerlijk ijs van De IJssalon!”
– een bezoeker

Het verbouwingsontwerp

In de plattegrond links is de oude situatie te zien. In het roze is aangegeven wat verwijderd moet worden. De onlogisch grote toiletruimtes werden vervangen door één toilet, achter in de zaak. De grote vrieskast achterin de zaak werd verwijderd. Op de rechterafbeelding is goed te zien hoeveel ruimer de “winkel”ruimte werd door de herindeling. 

Het interieurontwerp

Hier is goed te zien hoe het verbouwingsontwerp en interieurontwerp samen een mooi geheel vormen. Voorin de zaak is de counter, waar men de bestelling kan doorgeven of een to-go ijsje kan kopen. Wil je liever even rustig gaan zitten, dan zijn er voldoende tafeltjes en stoelen.  Deze zijn vrij ruim geplaatst, wat prettig is voor het bedienend personeel, maar ook voor mensen met een kinderwagen of buggy.

De 3D impressie

Om de opdrachtgever een goed beeld te geven van hoe het interieur zou gaan worden, hebben we ook een 3D-impressie gemaakt (vanzelfsprekend bestaat een 3D impressie uit meerdere afbeeldingen), waarvan er nog eentje te zien is in de slider). Mede omdat er muren verwijderd gingen worden en andere muren juist geplaatst gingen worden, kreeg de opdrachtgever nu een goed beeld van hoe het ging worden.

De toiletruimte

Ook werd de toiletruimte meegenomen in het interieurontwerp. De wanden werden blauw geschilderd, de voorzetwand en de achterwand bij het toilet is uitgevoerd met goudkleurige tegeltjes. Ook is er gedacht aan een opklapbare verschoontafel, waar een baby of peuter op verschoond kan worden. In de voorhal is een stijlvol fonteintje opgehangen. Zo hoeft iemand, die alleen de handen wil wassen, niet te wachten tot het toilet vrij is.

Volgend project

Hoekwoning ’s Gravendeel
interieurontwerp_s-gravendeel_zicht van zithoek naar keuken en eettafel (Large)

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?