Vrijstaande woning Hoeven

Verbouwingsontwerp vrijstaande
woning Hoeven

Deze woning is het ouderlijk huis van de heer des huizes. Na het overlijden van zijn ouders wilde het gezin er zelf gaan wonen. De eigenlijke woning is gebouwd in de jaren ’60. In de jaren daarna werd er steeds een stukje aangebouwd. Het aangebouwde deel verkeerde in slechte staat en had ook bepaald geen logische indeling. De opdrachtgevers vroegen mij een geheel nieuwe aanbouw te ontwerpen, waarin plaats was voor een nieuwe entree, ruime keuken, slaapkamer met inloopkast, badkamer en bijkeuken. Foto’s volgen nog… 

“Het is helemaal geworden wat we verwacht hadden. En wat jij verzonnen had! “
– Roland en Monique

Het ontwerp

De nieuwe aanbouw moest ongeveer even groot worden als de in het verleden aangebouwde stukjes. Omdat het om een best grote aanbouw gaat, vond ik de routing ook erg belangrijk. Zo kun je vanuit de keuken naar de bijkeuken, maar ook via de badkamer. Op die manier hoef je niet met wasgoed, dat naar de wasmachine moet of de juist schone was via de keuken en hal naar de slaapkamer. In principe kun je een rondje lopen door de aanbouw.  Een ontwerp moet mooi zijn, maar zeker ook praktisch!

De aanbouw

Als je een aanbouw ontwerpt, moet je natuurlijk ook laten zien hoe het buitenaanzicht wordt. Het oorspronkelijke huis ligt met de voorkant naar de straat. De aanbouw ligt dus geheel achter de woning. Vlak naast het huis begint de akker, dus vanuit de keuken, achter het brede raam, heb je een heerlijk vrij uitzicht. 

De keuken

In de nieuwe aanbouw is plaats voor een fijne ruime keuken met een royaal kook- en spoeleiland. De apparatuur en koelkast bevinden zich in drie hoge kasten. In het brede deel is plaats voor een eettafel. Vanaf de eettafel heb je ook uitzicht over de akkers. Daarbij zorgen de grote ramen ook voor veel daglicht.

De master bedroom

De master bedroom is achteraan in de aanbouw gesitueerd. Vanuit de hal kom je in de slaapkamer. Om zicht op het bed te vermijden heb ik een hoge en brede achterwand voor het vrijstaande bed geadviseerd. Achter het bed langs loop je naar de inloopkast. Vanuit het bed heb je een prachtig uitzicht over de grote tuin. 

Volgend project

Verbouwing zolder Sint Oedenrode
3D verbouwingsontwerp indeling zolder met slaapgedeelte en badkamer

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?