Twee-onder-een-kap Etten-Leur

Verbouwingsontwerp en interieurontwerp

Voor deze mooie jaren ’50 twee-onder-een-kap-woning in Etten-Leur, die ook nog eens het ouderlijk huis van de vrouw des huizes is, werden wij gevraagd voor een interieurontwerp. Het deel van de woonkamer bij de kamerdeur was een stukje “niemandsland”,  daarom hadden de opdrachtgevers gedacht hier dan maar een dichte kastenwand te maken. 
Gelukkig stonden de opdrachtgevers ook open voor een verbouwing, waar wij ook het ontwerp voor mochten maken. 
Hieronder kun je een deel van de tekeningen en 2D/3D-impressie bekijken (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

“Ingrid heeft goed naar onze wensen geluisterd maar ook goed gekeken naar de mogelijkheden. Die 2 gecombineerd kwam ze met een verrassende oplossing voor onze woonkamer. De ruimte wordt zo veel beter benut. Hoe meer we er naar kijken hoe enthousiaster we worden. “
– Hans

Het verbouwingsontwerp

Links zie je de oude indeling. Het middenstuk van de kamer, met de kachel, lijkt niet krap, maar doordat de looplijn van de hal naar de keuken vrij moet blijven, wordt de zithoek in dat deel van de kamer, minder goed te benutten. De voorkamer was ook net te krap om de wensen van de opdrachtgevers te realiseren. 
Het was dus een goed idee om de ensuite-kasten weg te halen en één ruime woonkamer te creëren. We hebben ook de muur bij de kamerdeur iets verlengd en de draairichting van de deur gewijzigd. 

Het interieurontwerp

Omdat de vrouw des huizes graag in de voorkamer – alleen of met een vriendin – koffie in de ochtendzon drinkt, hebben we een zitje van twee fauteuils bij de ramen geplaatst. Bij meer bezoek kunnen de fauteuils dichter naar de bank geschoven worden. 
Door de verlengde muur achter de bank, was er ruimte voor een royale vierzits-bank. 

Het interieurontwerp/lichtplan

Vanaf de bank kun je comfortabel tv kijken en van het haardvuur genieten. Omdat de woonkamer nu best groot is, hebben we twee plafondlichtpunten geadviseerd.  Aan weerszijden van de haard zijn wandlampjes aangebracht. Bij de bank en de fauteuils zijn ook vloerlampen geplaatst. 

Het interieurontwerp

Door de door ons ontworpen maatwerkkast is dit deel van de woonkamer geen “gangetje met kastruimte meer”, maar woonruimte. Natuurlijk nemen wij ook objecten in de interieurontwerpen mee, die de opdrachtgevers ook in het nieuwe interieur graag zien terugkomen, zoals het mahoniehouten kastje, dat een erfstuk is.

Het eetgedeelte

In de eerder geplaatste aanbouw staat de eettafel. De eettafel hebben we vrij in de ruimte geplaatst. Tegen de muur hebben we een kast op hogere poten geplaatst. Altijd handig om ook in de buurt van de eettafel kastruimte te hebben. Op de muur achter de kast zit een heel zacht vergrijsd groene kleur, evenals op de muur met het schilderij. 

Volgend project

Vrijstaande woning Achthuizen
3D interieurontwerp woonkamer Goeree-Overflakkee - Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?