Vrijstaande woning Achthuizen

Verbouwingsontwerp, keukenontwerp en interieurontwerp

Voor deze deze vrijstaande woning met heerlijk vrij uitzicht rondom mochten wij een verbouwingsontwerp, interieurontwerp en keukenontwerp maken.
De huidige keuken had weinig werkblad  en voelde krap, terwijl de ruimte zelf niet krap was. 
In de woonkamer was er geen mogelijkheid om de tuin in te kunnen lopen, wat niet alleen onhandig was, maar ook een beetje opgesloten voelde. Ook wilden de opdrachtgevers het kacheltje (nog van de vorige eigenaren) vervangen door een strakkere haard, eventueel met tv-meubel. En ook wilden ze heel graag de vloer (ook van de vorige eigenaren) vervangen door aan vloer die bij hun interieurstijl past. 

Hieronder is een deel van de tekeningen en 2D/3D-impressie te bekijken (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

“We zijn volop bezig met het realiseren van het interieur zoals jij dat voor ons hebt uitgewerkt.
Jouw ontwerp is voor ons tijdens het hele proces een handvat geweest dat de communicatie naar diverse mensen een stuk makkelijker heeft gemaakt. “
– Adrie

Het verbouwingsontwerp

Aan de linkerkant zie je de afgesloten woonkamer. Omdat het geen heel groot huis is, wilden de opdrachtgevers ook graag dat het wat ruimtelijker zou voelen. Aan de rechterkant zie je dat de twee ramen in de linkermuur zijn vervangen door een schuifpui en dat er zijraam bijgeplaatst is. In de achtergevel is een hoog raam geplaatst (meer voor daglicht/zon dan voor het uitzicht). De deur tussen de keuken en woonkamer is een bredere open doorgang geworden en de deur tussen de keuken en de hal is opgeschoven. 

Het keukenontwerp

De deur tussen de hal en de keuken zat net iets te veel in het midden van de muur, zodat dit een beperking opleverde voor een praktische keuken. Door deze deur iets te verplaatsen ontstond er meer ruimte voor een doorlopend keukenblok. Zeker voor de vrouw des huizes, die graag uitgebreid kookt, is het veel prettiger als er zoveel mogelijk kastjes en werkblad binnen handbereik zijn. En met deze indeling heb je ook geen last van huisgenoten, die door de keuken lopen, terwijl je aan het koken bent.

Het keukenontwerp

Naast de hoge kasten ontstaat een handig hoekje voor een koffiemachine. De oven en magnetron zijn boven elkaar geplaatst, met daaronder praktische laden en een gewoon kastje erboven. In de hoge kast komt de grote koelkast met onderin een paar diepvriesladen. In de bijkeuken staat nog een kleine losse vrieskast. De deur tussen de hal en de keuken heeft glas, wat ook weer ruimtelijke werkt. 

De doorgang naar de woonkamer

In plaats van de deur zonder glas tussen de keuken en de woonkamer, wordt de doorgang breder gemaakt (1,35 m ipv ca. 0,83 m), zodanig dat er in de woonkamer voldoende muur overblijft om een bank tegen te zetten. In de keuken is tegen de tussenmuur een dubbele hoge bovenkast (= ondieper) als onderkast geplaatst voor extra kast- en afzetruimte. 

Het interieurontwerp

In de woonkamer geeft de bredere open doorgang naar de keuken al een wat ruimtelijker gevoel. Er blijft voldoende muur over om een royale hoekbank neer te zetten, inclusief vloerlampen. Van de gele fauteuils moest het liefst één fauteuil blijven, dus die is bij de bank geplaatst. Ook de kast bij de eettafel moest blijven. Wij hebben de eettafel in de breedte geplaatst, zodat je vanaf de keuken een vrije doorloopruimte hebt naar de schuifpui/tuin.

Het interieurontwerp

Het landelijke kacheltje is vervangen door een strakke moderne haard, geïntegreerd in het tv-meubel. Door de haard niet helemaal tot aan de schuifpui te plaatsen, is er voldoende ruimte om het opengeschoven gordijn geheel tussen schuifpui en haard te hangen. Ook links van het tv-meubel is ruimte vrij gehouden, zodat er plaats is voor het opengeschoven gordijn van de ramen in de voorgevel.

Volgend project

Nieuwbouwwoning Rijsenhout
Gerealiseerd project: keukenontwerp Rijsenhout | Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?