Rijwoning Etten-Leur

Verbouwings-, interieur- en keukenontwerp

Voor deze jaren ’70 rijwoning werden wij gevraagd om een verbouwingsontwerp, interieurontwerp en keukenontwerp te maken, inclusief kleuradvies en lichtplan. Naast het interieurontwerp, kleuradvies en lichtplan voor de woonkamer namen we ook de hal en het toilet mee, zodat de hele benedenverdieping in één keer geheel werd aangepakt. 

Hieronder is een deel van de tekeningen en 2D/3D-impressie te bekijken (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

“Het is nog moeilijk voor te stellen hoe het gaat worden, maar mooi wordt het zeker!” 
– Bo en Davey

De verbouwing

Aan de woning komt een royale aanbouw van 3,5 meter. Door de woning uit te bouwen, de muur tussen de huidige keuken en woonkamer te verwijderen en de kamerdeur te verplaatsen, ontstaat er ruimte voor een royale luxe keuken met eiland en een ruim eetgedeelte. Door over de hele breedte voor een glazen pui met tuindeuren te kiezen, lijkt de nieuwe ruimte nog groter. 

Onder de trap wordt de trapkast verkleind en komt onder het hogere deel van de trap een garderobe, zodat jassen en schoenen uit het zicht zijn als je de woning binnenkomt.  

De hal

Wat vooral de vrouw des huizes enorm stoorde, was dat de jassen in het zicht hingen. In het interieurontwerp voor de hal verkleinden we de trapkast, zodat er onder het hogere deel van de trap een garderobe-hoek gemaakt kon worden. Onder het lagere deel bleef de trapkast gehandhaafd, want het is toch wel prettig om een handige plek voor bijv. de stofzuiger te hebben. Aan de binnenkant van de trapkastdeur kunnen haakjes, geplaatst worden voor bijv. rugzakjes van de kinderen. 

Het keukenontwerp

De nieuwe keuken krijgt een kook- en spoeleiland van ca. 3,50 meter. Uit oogpunt van veiligheidkomen zowel de kookplaat (met downdraft-afzuiging) en het spoelgedeelte in het eiland. Zo hoef je je niet om te draaien om een pan met kokend water af te gieten, maar hoef je slechts een stap opzij te doen. De hoge kasten met oven en koelkast worden ingebouwd tussen wandjes. Op de tekening laten we meestal wel de plaats van de draagbalk zien, die nodig is als je uitbouwt, maar inwerkelijkheid wordt de balk hoger ingelegd, zodat je een glad doorlopend plafond krijgt. 

Het interieurontwerp

In de huidige situatie zit de kamerdeur nog ongeveer halverwege de wand, waar de bank tegenaan staat. Deze is in de nieuwe situatie niet meer nodig, waardoor een veel rustiger en ruimere zithoek ontstaat. De tv hangt boven een tv-meubel naast de haard. De eettafel komt bij het kook- en spoeleiland te staan, zoals op bovenstaand plaatje te zien is. 
De interieurstijl is hotel chic met een industriële touch. 

De 360 graden 3D visualisatie

Het complete ontwerp wordt o.a.  gepresenteerd in 3D. Zowel van de hal als van de woonkamer met keuken hebben we een 360 graden-render gemaakt, zodat de opdrachtgevers ook echt 360 graden in de rondte kunnen kijken in de nieuwe ruimte. Op het moment zijn de 360-graden renders alleen nog te bekijken op onze facebook-pagina, maar binnenkort ook op de website. 
 
 

Volgend project

Herbouw langgevelboerderij Chaam
3D impressie keukenontwerp langgevelboerderij - door Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?