Hoekwoning ’s Gravendeel

Verbouwings-, keuken- en interieurontwerp hoekwoning

Voor deze ruime hoekwoning mochten wij het verbouwingsontwerp, keukenontwerp en interieurontwerp maken. 

Hieronder is een deel van de tekeningen en 2D/3D-impressie te bekijken (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

“In één woord geweldig! Ingrid heeft goed naar ons geluisterd en onze wensen in haar interieurontwerp verwerkt. Zij had ook een ontwerp uitgewerkt waar wijzelf niet aan hadden gedacht en laat die nou precies degene zijn waar wij voor zijn gevallen.”
– Jan en Mariska

Het verbouwingsontwerp

Deze opdrachtgevers houden van koken en wilden een ruimere keuken. Door de lage vensterbank bij het raam aan de voorzijde waren de mogelijkheden beperkt. Ook maakte de plafondhoge muur tussen keuken en woonkamer én de grote vrijstaande open haard de ruimte een beetje hokkerig. In eerste instantie wilden ze de keuken wel op de huidige plaats laten. Maar toen wij een keukenontwerp maakten voor de huidige plaats en een ontwerp op een andere plaats in de ruimte, waren ze meteen enthousiast. 

Het keukenontwerp

Door de muur tussen de oude keuken en de woonkamer én de grote vrijstaande open haard te verwijderen zijn de woonkamer en keuken veel ruimtelijker geworden.
Op de plaats van de oude keuken is tevens ruimte ontstaan voor de zo gewenste grote eettafel met 8 stoelen. 
Door de nieuwe keuken aan de achterzijde te plaatsen, is er plaats ontstaan voor een fijn kookeiland. De nieuwe keuken wordt zo het centrale punt in de woning. 

Het interieurontwerp

Omdat de tuindeuren in de zithoek nooit gebruikt worden, mocht daar de bank voor geplaatst worden. Zoals ook hierboven aangehaald, was er de wens voor een grote eettafel met 8 stoelen. Doordat de keuken verplaatst wordt, is op de plaats van de oude keuken ruim voldoende plek voor een royale tafel. 
Ook hebben we een mooie centrale plek gevonden voor de grote bench, zodat de hond van het gezin zich nooit afgezonderd zal voelen. 

Het lichtplan

Bij een flinke verbouwing, zeker waarbij de functies in de ruimte verschuiven, is een lichtplan beslist een aanrader. Tijdens de verbouwing is het eenvoudig om bijv. leidingen voor wandlichtpunten netjes in de muur weg te werken.

Voor de opdrachtgever maken we dan een lichtplan incl. meubelopstelling; voor de aannemer/installateur/elektricien maken we een apart lichtplan met maten, zodat de lichtpunten op de juiste plaats kunnen worden aangebracht. 

De 3D impressie

In de 3D visualisatie komen het verbouwingsontwerp, het interieurontwerp en het keukenontwerp tot leven. Ook het lichtplan wordt dan gevisualiseerd.

Zeker met een nieuw huis of met een verbouwing krijg je in 3D krijg je een goed beeld hoe het kan gaan worden. Veel mensen vinden het toch lastig om zich een voorstelling te maken hoe hun huis na een verbouwing of met een nieuwe keuken wordt. 

Volgend project

Split level woning Amersfoort
3D visualisatie interieurontwerp en lichtplan split level woning Amersfoort

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?