Villa Helmond

Verbouwings-, keuken- en interieurontwerp landhuis 

Voor deze prachtig gelegen, maar erg gedateerde, villa mochten wij het verbouwingsontwerp, keukenontwerp en interieurontwerp maken. Vooral de begane grond werd ingrijpend verbouwd, naar de eisen van nu en geheel naar de wensen en eisen van de opdrachtgevers.
Hieronder kun je een deel van de tekeningen en 2D/3D-visualisatie bekijken.

“Super dank voor de prettige gesprekken en jouw deskundige tekeningen en adviezen!”
– Peter en Esther

Het verbouwingsontwerp

Onze opdrachtgevers kochten deze villa, maar deze was behoorlijk gedateerd. Voor de opdrachtgevers geen probleem, want nu kan de woning geheel aan hun wensen, én aan de eisen van nu, aangepast worden.

Wij mochten het verbouwingsontwerp maken voor de gehele begane grond en voor een deel van de verdieping. In de slider staan de oude en nieuwe indeling (klik op de plaatjes om het hele plaatje te zien).

Het matenplan

Bij elk verbouwings-, interieur- en keukenontwerp hoort een matenplan. Meestal gewoon handig voor de opdrachtgevers.

Het matenplan bij een verbouwingsontwerp is echter ook prettig voor de architect, constructeur en aannemer. 

Het interieurontwerp

Bij het interieurontwerp worden de door ons geadviseerde meubels op schaal ingetekend. 

Zo krijg je een goed beeld hoe alles in de ruimte staat en hoe de doorloopruimten zijn. Ook komt in het presentatieboek een plattegrond met de maten van nieuw aan te kopen meubels.  Dat is handig als er geshopt gaat worden voor de nieuwe meubels.

Het keukenontwerp

In deze villa komt ook een nieuwe keuken, waarvoor wij het ontwerp mochten maken. 

Omdat wij ook het verbouwingsontwerp en in het interieurontwerp mochten maken, wordt het keukenontwerp mooi in verhouding met de rest. Zo komt er een fijn kook- en spoeleiland, een extra keukenblok in de nis, waar ook de koffiemachine komt te staan en een hoge kastenwand met koel- en vrieskast en de oven en magnetron. 

De 3D impressie

In de 3D visualisatie komen het verbouwingsontwerp, het interieurontwerp en het keukenontwerp tot leven. 

Zeker met een nieuw huis of met een verbouwing krijg je in 3D krijg je een goed beeld hoe het kan gaan worden. Veel mensen vinden het toch lastig om zich een voorstelling te maken hoe hun huis na een verbouwing of met een nieuwe keuken wordt. 

De 3D impressie

Bij de verbouwing van deze woning wisten de opdrachtgevers wel dat ze een aanbouw aan de woonkamer wilden, maar ze kponden zich moeilijk een voorstelling maken hoe groot de aanbouw of serre moest worden. Het moest er niet uitzien als een erker, maar ook weer niet te groot, zodat de fauteuils er een beetje verloren in zouden staan. Natuurlijk is de afmeting ook op de plattegrond te zien, maar in 3D zie je ook de hoogte, waardoor je meer gevoel bij krijgt. 

Volgend project

Split level woning Amersfoort
3D visualisatie interieurontwerp en lichtplan split level woning Amersfoort

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?