Woonkamer en keuken Sint Oedenrode

Verbouwingsontwerp keuken en interieurontwerp woonkamer

Deze opdrachtgevers waren een paar jaar uitgezonden naar de VS. Ze hadden getwijfeld of ze hun woning in Sint Oedenrode zouden verkopen of toch maar zouden aanhouden. Ze besloten tot het laatste, omdat ze het wel een erg fijn huis vonden.  Toch wilden ze graag een verbouwingsontwerp voor een aanbouw bij de keuken en een interieurontwerp voor de woonkamer.  Ook voor de zolder,  waar hun oudste zoon zou gaan slapen, heb ik een ontwerp gemaakt. Dit project staat ook in het portfolio.
Hieronder kun je een deel van de tekeningen en 2D/3D-visualisatie bekijken (klik op de afbeeldingen om de hele tekening of foto te zien).

“We zien het helemaal zitten met de bank, de stoeltjes, de tafel, de kast en zelfs jouw schilderijen zijn helemaal naar onze zin.”
– Yvonne

Het interieurontwerp

Voor ze naar de VS vertrokken, hadden ze een traditionele meubelopstelling: eethoek achter in de woonkamer en de zithoek aan de voorkant. Nu wilden ze graag een verbouwingsontwerp voor een grote uitbouw bij de keuken, zodat ze daar konden eten. Maar ja, hoe richt je dan de ruime woonkamer in? Vrij in de ruimte heb ik een royale hoekbank getekend, waarbij je de haard kunt zien en de tv, die in het hangende dressoir staat.  Aan de voorkant van de woonkamer heb ik een apart zitje gemaakt, waar je lekker een boek kunt lezen of samen een wijntje kunt drinken. 

Het keukenontwerp

De oude keuken heeft een standaard L-opstelling met een losse eettafel tegen de muur. De wens was een keukeneiland en koken tegen de wand.  De oven en magnetron kwamen in de halfhoge kasten met daarnaast een werkblad waar zich ook de kookplaat in bevindt. Aan de achterkant van het eiland vier barkrukken. Aan de keuken moest een aanbouw komen, waar een grote eettafel in paste. 

De aanbouw

Achter de keuken kwam de aanbouw, waar een grote kloostertafel in paste.  Vanaf de eettafel kijk je heerlijk de tuin in. Een fijne plek voor een koffiepauze, om de krant te lezen of misschien zelfs wel thuis te werken. 

Volgend project

Indelingsontwerp woonwinkel
Gerealiseerd project: indeling en interieurontwerp woon-/parketzaak Bergen op Zoom - Brabant | Huis & Interieur

Benieuwd wat Huis & Interieur voor u kan betekenen?